ParaMedisch

  Mo transparantKinderBlog


  Aanbevolen

  DOG ASSISTED INTERVENTION (DAI)

  Vita is de hond van specialist kinderergotherapeut Anke. 

  Anke zet nu bij enkele kinderen DAI in. Een therapievorm waarbij gebruikt wordt gemaakt van Vita, therapiehond in opleiding, om aan doelen die het kind heeft te werken.


  " Als ik met Vita 🐾 heb gewerkt, is mijn hoofd altijd leeg "

  " Ik herken mezelf in Vita 🐾, we lijken op elkaar"

  " Bij Vita 🐾 voel ik me ontspannen en veilig. Ik kan het voor haar nooit fout doen! "


  Dit zijn zomaar enkele opmerkingen van kinderen die inmiddels gewerkt hebben met Vita.

  Vita, een Australische labradoodle, heeft op kinderen een positieve invloed. Ze is van nature rustig en ze heeft de mogelijkheid om zich aan te passen aan haar omgeving en het kind. Het maakt haar niet uit aan welke doelen er wordt gewerkt. Geef haar je vertrouwen dan is zij onvoorwaardelijk positief en het maakt haar niet uit of het kind ergens goed in is of juist niet.

  DAI kan breed worden ingezet, bijvoorbeeld bij kinderen die problemen ervaren in de prikkelverwerking, faalangst of emotieregulatie. Maar ook bij angst om te bewegen of het duidelijk leren communiceren. Er wordt binnen het kinderteam "out of the box" gedacht en gekeken wat er wel kan. Vita kan namelijk een ontzettend mooie motivator zijn om bepaalde handelingen toch te gaan doen, vol te houden of op te starten.

  Het inzetten van Vita wordt echter niet standaard gedaan! 

  Er wordt altijd gekeken of het een meerwaarde heeft voor de therapie én of er een klik is tussen Vita en het kind. Het welzijn van Vita is en blijft namelijk erg belangrijk.

  Heeft jouw kind extra ondersteuning nodig en denk je dat Vita wel eens het verschil zou kunnen maken? Contacteer ons dan gerust! We gaan samen kijken naar de mogelijkheden in een kennismakingsgesprek.


  ❤️kinderergotherapie; stapjes vooruit in ontwikkeling! ❤️